Roerei met frisse koolsalade
Zin in een lichte lunch maar toch vol van gezonde voedingswaarden en eiwitten? Probeer deze frisse koolsalade met een hartig roerei eens!
Een voedzame en pure salade vol vitaminen, mineralen, eiwitten en onverzadigde vetten. Bepaal zelf de hoeveelheden per ingrediënt die jij wenst en nodig hebt:
Ingrediënten
- Radijsjes
- Biologische wortel
- Spitskool
- Pompoen- en zonnebloem pitjes
- Sinaasappel
- Lente-ui
- Alfalfa
- Cranberries
- Moerbeibes
- Geitenfeta
- Walnootolie
Roerei:
- 2-3 eieren per persoon
- Beetje geitenfeta
- Lente-ui
- Provençaalse kruiden
- Peper
- Zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
Bereidingswijze
Rooster de pompoenzaadjes en zonnebloempitjes even in een koekenpan zonder olie op laag tot middel hoog vuur. Was en rasp de wortel en doe dit in een kom. Snijd de spitskool in kleine reepjes, was en snijd de radijsje en snijd in plakjes, Schil de (halve) sinaasappel en snij in kleine stukjes, snijd de lente-ui, chrunch de walnoten en snijd de geitenfeta in kleine stukjes. Voeg alle ingredienten samen in de kom en schenk er een flinke scheut walnoot olie door, garneer met de cranberry’s, alfalfa en moerbeibessen en breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren goed los en voeg wat geitenfeta, lente-ui, Provençaalse kruiden en peper en zout aan het mengsel toe. Verwarm een koekenpan, wanneer de pan warm is doe je er een scheutje olijfolie in. Doe het ei-mengsel in de pan en roer het met een spaan af en toe door zodat er een mooi roer-ei ontstaat.
Serveer samen met de salade en enjoy your healthy lunch!