Kleurrijke bietensalade

Posted by on jul 12, 2014 in Lekker lunchen | Geen reacties

Rode bieten zijn op veel verschillende manieren te bereiden. Je kunt rode bieten koken, maar ook bakken, barbecuen of stomen. Gekookt en afgekoeld zijn ze ook heerlijk in een salade. Bieten helpen de bloeddruk te verlagen en brengen je cholesterol waardes in balans. 

Bietensalade

Bieten: powerfood for your body!

Bieten zijn ontzettend goed voor een sterk immuunsysteem. Het zijn ware vitamine bommetjes. Rode bieten hebben een hoog gehalte vitamine A, B1, B2, B3 en C.

Vol gezonde vitaminen en mineralen

Ze hebben een ontgiftende en stimulerende werking voor de lever en zuiveren je bloed. Naast gezonde aminozuren, vezels, vitaminen, antioxidanten en sporenelementen bevatten rode bieten ook veel belangrijke mineralen als magnesium, kalium, ijzer en foliumzuur.

Bietensalade recept

Hier vind je een heerlijk bietensalade recept. Een licht en kleurrijk maaltje vol vitaminen en eiwitten.

Ingrediënten

  • 1 gekookte en afgekoelde rode biet
  • 2 radijsjes
  • 1 tl pesto
  • 1 el Hüttenkäse
  • 1 el Geroosterde pompoenpitjes
  • 1 el moerbeibes
  • Scheut citroensap
  • 2 plakken zalm
  • Dille
  • Oost-Indische kers
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd één flinke rode (voorgekookte) rode biet (per persoon) in blokjes. Let het op een bord en schep er een eetlepel Hüttenkäse en een theelepel pesto over. Doe er een scheutje citroensap en wat peper en zout overheen. Rooster de pompoentjes in een koekenpan zonder olie een paar minuten op laag vuur. Snijd de radijsjes en voeg deze bij de bieten, samen met de geroosterde pompoenpitten en een handje moerbeibessen.

Leg de twee plakken zalm er opgerold naast en besprenkel met citroensap en wat dille. Garneer het geheel eventueel met wat fleurige bloemen, zoals de (eetbare) Oost-Indische kers. Easy peasey! Nu lekker genieten en jezelf tegoed doen met deze super healthy salad!

 

 Deel dit artikel facebooktwitter

Reageren